Castiga o carte SI NOI CE MAI MANCAM - Noua ordine alimentara scrisa de profesorul Gheorghe Mencinicopschi (adaugat miercuri, 03.02.2010 12:29 de andreea_toptan ) [ Raspunde]
Afla ce si cum trebuie sa mananci! Spune-ne ce alimente consumi si ce impact au acestea asupra starii tare psihice si fizice. Cel mai inspirat raspuns va castiga o carte SI NOI CE MAI MANCAM - Noua ordine alimentara scrisa de profesorul Gheorghe Mencinicopschi.
Pe data de 17 februarie vei afla daca ai castigat.
|
angy1984
boboc
5 posturi
|
Deoarece sunt insarcinata incerc sa mananc mai sanatos decat mancam inainte. Consum fructe uscate ( prune, caise), portocale, kiwi, banane, carne slaba, cereale cu lapte si multe supe ( preferatele mele). Impactul asupra starii fizice este bun, pentru ca ma simt foarte bine, iar phisic ma gandesc ca voi avea un copil sanatos si sunt linistita.
|
lindraliuelena
boboc
2 posturi
|
recunosc sincer ca nu mananc deloc sanatos . sincer , nici nu stiu ce ar trebui sa manac....sunt destul de plinutza si as vrea sa mananc , dar sa fiu si sanatoasa , in acelasi timp. nu stiu daca acesta e cel mai inspirat raspuns , dar cu siguranta , daca as castiga cartea aceasta , mi-ar fi de mare ajutor.
|
lindraliuelena
boboc
2 posturi
|
recunosc sincer ca nu mananc deloc sanatos . sincer , nici nu stiu ce ar trebui sa manac....sunt destul de plinutza si as vrea sa mananc mai putin , dar sa fiu si sanatoasa , in acelasi timp. mancarea pe care o mananc zilnic nu are un impact prea bun din punct de vedere phihic , pt ca stiu ca nu ma ajuta deloc sa slabesc si cu atat mai putin nu ma ajuta sa asimilez ceva sanatos . nu stiu daca acesta e cel mai inspirat raspuns , dar cu siguranta , daca as castiga cartea aceasta , mi-ar fi de mare ajutor.
|
alisoniaaa
boboc
9 posturi
|
eu mananc de toate pentru ac nu ma pot abtine dar toate cu masura....insa de cele mai multe ori am diverse probleme cum ar fi dureri de stomac aac mananc prea repede, insomnie daca mananc seara , inainnte de culcare, balonare daca mananc cartofi .si multe altele.Mi -ar fi de folos aceasta carte pentru a reusi sa inteleg ce e bun pentru mine si familia mea pentru a nu ne mai confrunta cuaceste discomforturi
|
sinelena27
boboc
1 posturi
|
nu maninc mincare sanatoasa si se vede pentru ca am citeva kilograme in plus.pentru ca maninc nervos si repede inghit aer cind maninc.atunci cind cosum multe excintante cum ar fi cafeaua cola cafea in exces sint nervoasa si nu pot dormi noaptea
|
coco
boboc
1 posturi
|
Usturoiul e cel mai bun aliment, parerea mea. Ce sa mancam? Simplu, ceva gatit in casa de mama. Sau poate gatesti si tu, puturosule/puturoaso :) ca nu-i mare lucru. Si nu te mai du la fast-food daca nu vrei sa fii ca un godac :P
|
yulik_4_u
boboc
2 posturi
|
nu mananc deloc sanatos si am pus ceva kilograme,mananca mai mult produse fast food si sucuri acidulate
|
chiritag
boboc
2 posturi
|
De cativa ani incerc sa mananc satatos,alimentele pe care le consum sunt legume,fructe,paine neagra,cereale integrale,carne de pui si multe lactate.Am eliminat prajeala,mezelurile,bauturile carbogazoase si cam atat.Stiu ca mai pot imbunatatii pe ici pe colo,as vrea sa slabesc vreo cateva kilograme(asta e alta discutie) asa ca orice informatie noua imi e utila.Il apreciez foarte mult pe dl.Mecinicopschi si ma bucur ca a scos aceasta carte...
|
simona_27
boboc
1 posturi
|
As vrea sa pot spune ca mananc sanatos insa capcanele alimentare sunte peste tot.In ultima vreme am invatat mai multe lucruri de la Dr. Menci si pot spune totusi ca manac paine facuta in casa din macinis intergral, branzeturi si mezeluri facute in mod traditional, ulei de masline, mai putin zahar (brut), fructe si legume de sezon....pe cat posibil. Dar cred ca cea mai importanta decizie pe care am luat-o in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa este aceea de a ne muta la tara (sat) unde sa fim mai aproape de alimentele naturale.
|
emily
boboc
1 posturi
|
Incerc sa elimin anumite alimente ,dar uneori nu reusesc sa ma abtin.Mananc nesarat din 2008,multe fructe din gradina ,legume ,lactate ,carne ,.peste facute la gratar.
|
marianabrt
boboc
3 posturi
|
de cand ma stiu am avut probleme cu chilogramele in plus si asta se datoreaza serviciului pe care l-am avut.niciodata nu am avut timp pentru a servi masa si odihni normal,tot timpul pe fuga am facut totul.in urma alimentatiei deficitara pe care am avuto au aparut tot felul de probleme medicale,gastrita acida,probleme circulare,chilograme in plus de care nu pot scapa si de care am fost tot timpul obsedata.acesata carte m-ar ajuta enorm de mult mai ales in aceasta perioada in care imi doresc sa mai am un copil.cu siguranta indrumarile din aceasta carte mi-ar prinde bine.
|
bobeica
boboc
37 posturi
|
in general mananc mancare gatita pe baza de legume la cuptor, carne de pui, mazare , supe de legume, am renuntat de o luna la paine si covrigi si ma simt foarte bine, odata pe saptamana consum paste fainoase si dulciuri.consum fructe acum pe timp de iarna mai multe mere decat alte fructe exotice. fizic si psihic ma simt bine dar vroiam sa slabesc si sper sa renunt si la zahar si sa beau ceaiurile si cafeaua cu zaharina .
|
lara
boboc
1 posturi
|
Buna,sunt Larisa.Astept de foarte mult timp aceasta carte,si doresc sa impartasesc si altora experienta mea culinara.In urma cu aprox. 2ani si jumatate am inceput un program propriu de slabire.a fost destul de greu la inceput dar pe masura ce trecea timpul si rezultatele au inceput sa apara am continuat cu sustinere .Am 40 ani si 1.74m acum am 67kg ,am inceput dieta de la 90kg.Dimineata mincam fie musli fara zahar cu lapte sau 1ou fiert apoi foarte mult timp am mincat numai fructe.Diversitate si nu plictiseala sau chin.Prinz; friptura de pui sau curcan la gratar sau fiarta cu salate diverse de cruditati.Seara ceva usor,un iaurt sau legume asortate cu peste sau goale sau cu pui .toate alimentele le+am preparat cit mai putin termic si aromate cu mirodenii.Nu am consumat decit fff rar dulce preparat in casa.La toate acestea am adaugat5,4,3 zile saptaminal de sport ,la sala sau in aer liber.In acesta perioada vazind schimbari la toate nivele,fizic,psihic social familial am hotarit sa renunt definitiv la tigari.Continui sa duc o viata normala ,ajutindu-ma singura sa depasesc toate ispitele.Am uitat sa adaug hidratarea ,foarte important.Va urez succes celor care doriti sa schimbati ceva in viata voastra.
|
scorpion.verde
boboc
2 posturi
|
Dimineata mananc fie doar fructe (pe stomacul gol), in special banane ptr ca sunt mai consistente decat alte fructe (cu alte cuvinte tin de foame mai mult) si ptr ca imi dau o stare de una dispozitie, avand o influenta pozitia asupra sistemului nervos (de aceea, din cate stiu, sunt recomandate in cazul celor care sufera de depresii); fie aleg cereale integrale cu seminte si stafide (contin multi antioxidanti si zaharuri benefice creierului). Si mai beau si foarte mult ceai, preferatele mele fiind cel din ructe de padure si frunze de zmeur; de reula beau ceaiul fara zahar sau alt indulcitor, dar uneori, cand mi-e pofta imi mai pun cate o lingurita de miere.
|
rody86
boboc
1 posturi
|
In ultima vreme , asta insemnand un an si ceva mananc sanatos.fructe si legume proaspete, lactate, supe, ciorbe, peste si carne de pui (numai la gratar sau fierte).Acum ma simt foarte bine in pielea mea si nu mai am depresiile pe care le aveam cand vedeam ca toata lumea se uita la mine deoarece eram mai plinuta.
|
kovacs _erika
boboc
2 posturi
|
|
fly_any
boboc
1 posturi
|
Ma consider o persoana care mananca sanatos , asta poate pentru ca nu stiu sigur ce inseamna a manca sanatos . Evit grasimile si prajelile , si nu exista zi in care sa nu mananc macar un fruc si o leguma . Prefer sa fac eu o prajitura si sa stiu ce contine decat sa cumpar de la patiserie . Mananc rar fast-food , si de aceea , o data pe luna imi delectez gusturile cu o pizza de casa sau shaorma , caci cea mai buna , este shaorma facuta de mama , cu cococele (apa+faina+ou) in loc de lipi .
Evit , adica nu consum niciodata , bauturile aloolice si tigarile . Prefer sucul natural , ceaiul sau limonada , desii beu cel putin 1 litru de suc acidulat pe saptamana . Beau multa apa ! As vrea sa mai scriu dar acum trebuie sa ajut la prepararea mancarii si anume : orez cu morcov , ardei si pui ! Va urez si voua pofta buna !!!
|
kovacs _erika
boboc
2 posturi
|
Regimul meu alimentar cuprinde:
- dimineata - variante: - fructe de sezon
- morcovi razaliti cu mere
- cas, telemea sau branza de vaci cu verdeturi
+ ceai verde cu lamaie si o lingurita de miere sau o cafea cu cacao si o lingurita de miere
- la ora 11 : 7-8 nuci, cu fructe sau migdale dulci
- la pranz - primul fel : supa de zarzavat sau leguminoase (fasole verde, mazare verde)
- al doilea fel - mancaruri cu cartofi fierti in coaja sau fripti la cuptor, orez, mazare sau fasole verde
- salata de cruditati
- peste sau carne de pui
- cina - variante : - fructe de sezon
- salata de cruditati
- iaurt natural
|
elo65
boboc
1 posturi
|
Avand in vedere ca sunt o gurmanda in adevaratul sens al cuvantului,pot spune ca mananc orice fara prea multe restrictii si mai ales sunt de-adreptul entuziasmata atunci cand am ocazia sa mananc ceva ce n-am mancat niciodata.Norocul meu este ca nu am avut niciodata probleme cu greutatea si nici cu sanatatea.Sper sa fie asa si in viitor.
|
veverita_eve
boboc
6 posturi
|
Frutele le manac de placere, indiferent de natura lor, asa ca imi iau vitaminele necesare natural, mananc mancare gatita in rest, si incerc sa respect cel putin cele 3 mese pe zi.
Imi placea in tabere sau excursii organizate in care aveam mesele la ore fixe si foarte variat, fiind la facultate de sport am nevoie de energie sa imi desfasor activitatea intr-o zi. Mi-ar placea ca si in restul anului sa am mesele organizate si foarte variat, asa incat corpul meu sa nu duca lipsa de nimic, dar fara o indrumare, sau un sfat bun cred ca nu se poate.
|
|
Re: Castiga o carte SI NOI CE MAI MANCAM - Noua ordine alimentara scrisa de profesorul Gheorghe Mencinicopschi
|