361

Multi dintre noi consumam iaurtul pentru ca este un aliment usor, are un gust bun si de am primit sfaturi ca este recomandat pentru o digestie buna. Dar ii stim adevaratele efecte asupra sanatatii noastre? Probabil c ate gandesti la cateva acum, dar sunt sigura ca dupa ce vei citi cat de benefic este, vei consuma cu mai mare frecventa.

Iaurtul poate avea diferite gusturi, in functie de producator, dar in principiu efectele lui raman aceleasi. Poate ca stii deja ca iaurtul este facut din lapte, in care se adauga culturi de bacterii care trsnfroam glucoza in acid lactic. Acesta este cel ce ii da gustul de dulce-acrisor specific si il face cremos. Este un aliment bogat in calciu, vitamine si minerale, fiind considerat un aliment foarte benefic pentru sanatatea fiecaruia. Da un surplus de energie corpului, intareste dintii si oasele si pregateste organismul pentru o mai buna functionare.

Iata un motiv care sigur te va interes: te ajuta sa slabesti! Datorita valorii nutritive crescute, este considerat o gustare perfecta, sau chiar o masa completa. Are nivel crescut de nutrienti, calciu, dar scazut de calorii, lucru care te va ajuta sa slabesti. De asemenea, ajuta la arderea acizilor grasi, deci vei avea o cantitate crescuta de energie.

Iaurtul iti ajuta digestia. Are un continut de bacterii 'bune' din organismul nostru, iar in corpul uman trebuie sa existe tot timpul un echilibru intre bacteriile 'rele' si cele 'bune', dar daca acest echilibru a fost modificat, iaurtul este ideal pentru a-l restabili.

Vaginul este protejat de flora bacteriana, dar daca aceasta flora este din greseala indepartata sau inlocuita, probleme pot aparea. Tot iaurtul este cel ce vine in ajutorul florei, pentru a preveni indepartarea sau inlocuirea bacteriilor componente.

Datorita componentelor sale, iaurtul poate inhiba formarea enzimelor care duc la cancerul de colon.

Respiratia urat mirositoare - o problema cand nu esti acasa pentru a te spala pe dinti. Aceasta apare datorita resturilor alimentare care raman in gura, dar iaurtul ajuta la scaderea nivelului de sulfite care produc mirosul urat al respiratiei.

 

Share
Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu!
Articol din: 11:47 02-10-2012     comentarii: 1     nota: 10
1572
Pe langa alimentele bio, isi fac loc pe piata noastra si dulciurile cu ingrediente 100% naturale. Industria bio, eco, organica devine o nisa ce creste de la un an la altul. Procedeul nu este tocmai simplu, dar rezultatul este unul spectaculos si foarte sanatos. Conform rezultatelor unui studiu realizat de…detalii
Articol din: 12:41 27-07-2012     comentarii: 0     nota: 10
1540
Sfarsitul verii reprezinta o perioada caracterizata de o bogatie a fructelor si legumelor. Vara indelungata face ca strugurii sa atarne greu in vii, sa apara afinele, murele, coacazele negre si rosii, prunele si nucile, fructe bogate in resveratrol. Cea mai mare concentratie din aceasta substanta o regasim in special in…detalii
Articol din: 04:02 01-11-2011     comentarii: 0     nota: 10
1378
Unde sunt proteinele si de ce cantitate are nevoie organismul nostru? Care sunt cele mai bune surse de proteine intr-o dieta vegetariana? Lintea, fasolea, nucile sau soia sunt sursele cele mai bogate de proteine care ii ajuta pe vegetarieni sa ramana sanatosi si sa aiba o dieta echilibrata. Nimeni nu…detalii
Articol din: 02:15 30-01-2011     comentarii: 0     nota: 10
1083
Banana este un depozit de energie, vitamine si enzime, precum sucroza, glucoza si lactoza. Banana are deasemenea proprietati curative si este recomandata pentru tratamentul bolilor cardiovasculare si artritelor, pentru normalizarea functiilor sistemului nervos. Subtantele continute de banane cresc secretia de serotonina - hormonul fericirii. In felul acesta iti imbunatatesc starea…detalii
Articol din: 08:13 24-01-2011     comentarii: 0     nota: 10
1065
Mitul care spune ca daca bei bere te ingrasi este distrus! Doctorii au ajuns la concluzia ca daca alegi doza corecta de bautura si nu mananci ceva gras dupa, atunci a te ingrasa este imposibil. Nutritionitii de la Universitatea din Barcelona, spitalul Barcelona si Institutul King Carlos III of Healthy…detalii
Articol din: 09:20 31-10-2010     comentarii: 0     nota: 10
916
Se discuta intens in ultima vreme despre conceptul de stil de viata sanatos. Ne preocupa tot mai mult sa avem o alimentatie sanatoasa, incercam sa eliminam “E”-urile din mancare si sa cumparam predominant produse care poarta mentiunea “Light”. Trebuie sa stim insa ca nu toate produsele sunt ceea ce par…detalii
Articol din: 08:30 21-10-2010     comentarii: 0     nota: 10
880
Se crede ca unele mancaruri cum ar fi grapefruitul si ananasul pot arde grasimi. Da este adevarat oare? Este timpul sa invatam intregul adevar. Grapefruit-ul nu te face mai slab In primul rand, oamenii de stiinta spun ca produsele magice care ard grasimi pur si simplu nu exista. Desigur, celebritatile…detalii
Articol din: 09:04 03-06-2010     comentarii: 0     nota: 10
685
Daca mananci multe alune scazi nivelul colesterolului, dupa studiile facute de Universitatea Loma Linda din California. Alunele sunt bogate in grasimi sanatoase, sau acizi grasi polisaturati. In plus, alunele sunt bogate de vitamine E si fibre dietetice. Studiul a aratat ca oamenii care au consumat cel putin 67 g de…detalii
Articol din: 03:55 02-06-2010     comentarii: 0     nota: 10
681
Nutritionistii de la Fundatia britanica de Nutritie ne spun ca trebuie sa inlocuim morcovii si portocalele cu papaya si cartofii dulci. Expertii spun ca urmarind regula de a manca 5 fructe si legume pe zi ne asiguram o imbunatatire a sanatatii. Asa ca dieteticienii recomanda sa inlocuim paharul normal de…detalii
Articol din: 11:55 14-05-2010     comentarii: 0     nota: 10
650
Oamenii de stiinta de la facultatea din Birmingham au creat o ciocolata slaba in grasimi. Au descoperit ca particulele grase din ciocolata pot fi inlocuite cu apa sau aer. Combinata cu apa untul de cacao produse particule care chiar formeaza ciocolata pe baza de apa. Batonul contine 60% apa, dar…detalii
Articol din: 07:44 29-10-2009     comentarii: 0     nota: 10,0
182
Cerealele reprezintă o importantă sursă de materie primă alimentară în cele mai multe ţări. În multe zone ale lumii cerealele reprezintă cea mai importantă sursă de energie şi de glucide, acoperind 30-50% din necesarul caloric şi până la 80% din raţia totală de glucide. Proteinele furnizează 10% din valoarea energetică…detalii
Articol din: 07:44 28-10-2009     comentarii: 0     nota: 10,0
179
Oul reprezintă un aliment deosebit de valoros pentru hrana omului datorită conţinutului în proteine, vitamine şi minerale. Cel mai frecvent se folosesc ouăle de găină, raţă, gâscă, curcă, prepeliţă; mai rar, în unele părţi ale lumii se foloseşte şi oul de struţ. Oul de găină are în general greutatea de…detalii
Articol din: 02:18 16-10-2009     comentarii: 0     nota: 10,0
151
Porumbul este considerat a fi o inventie a omului. Planta nu exista in salbaticie, necesita ingrijirea si protectia omului pentru a creste. Expertii cred ca porumbul a fost dezvoltat in Mexic, acum 7000 de ani si de acolo s-a imprastiat in toata America, unde l-a descoperit Columb. Apoi au aflat…detalii
musthave
articole_noi